Wij verruimen de mogelijkheden van gebogen glas

Gebogen glas kent voor ons van Lerobel geen geheimen. Al sinds de jaren 80 buigen we glas op maat. Maar naast een architecturale rol, vervult gebogen glas natuurlijk ook andere functies. Toch was het tot voor kort onmogelijk om alle functionaliteiten van een vlakke beglazing te evenaren. Met de juiste coating kan dat nu wel. Zo verruimen we de mogelijkheden van gebogen glas in uw projecten. Een coating is een opeenstapeling van minuscule laagjes metaaloxiden – miljarden verbindingen tussen metaal en zuurstof.

Wij brengen die coating aan de binnenkant van de glasspouw aan. Laag per laag. Te beginnen met een hechtingslaag en een bescherming als afsluiter. En wat daartussen zit, dat bepaalt uw project. De eigenschappen van oxiden zijn namelijk voor ieder metaal specifiek. Naargelang het basismateriaal kan een coating onstspiegelend, isolerend of zonwerend zijn.

Wat was dan de uitdaging? Wel, om glas te kunnen buigen, moeten we het opwarmen tot meer dan 600° C. Temperaturen waartegen coatings eigenlijk niet bestand zijn. Met als gevolg dat ze verbranden nog voor wij aan het buigproces kunnen beginnen.

Dankzij heel wat onderzoek zijn we tot een oplossing geraakt.

Door de temperaturen fijner af te stellen. Ons koelproces te verfijnen. En dankzij onze jarenlange ervaring met glas als basismateriaal. Het resultaat is dat we de grenzen van het mogelijke buigen. En de mogelijkheden van gebogen glas in uw projecten geen limieten meer kent.

© LEROBEL 2022